Projekt RAASS podržava HippoCampus

Projekt RAASS uspostavio je suradnju s Međunarodnim rukometnim kampom HippoCampus koji će se od 3. -8.srpnja održati u Kostreni.

Kamp Hippocampus s vrsnom ekipom trenera idealno je mjesto za prikupljanje multimedijalnih materijala elemenata rukometa, ključnih za realizaciju projekta. Treninzi će biti snimani sportskim kamerama te će doc.dr.sc. Marina Ivašić-Kos i njezin tim u suradnji sa tercetom voditelja Kampa, prof. Vladimirom Canjugom, Borisom Dvoršekom i Nenadom Šoštarićem analizirati specifične rukometne pokrete igračica i igrača.

Generalni direktor Kampa Hippocampus, Milan Kosanović, izrazio je zadovoljstvo činjenicom kako će se ovaj istraživački projekt provoditi upravo za vrijeme trajanja rukometnog Kampa u Kostreni s obzirom da će se spojiti s jedne strane znanost, u ovom slučaju informatika te sportska odnosno rukometna praksa koju predstavljaju kompetentni i uvaženi stručnjaci. Izvrsna je to vijest za Kamp Hippocampus, ali i za sve njegove sudionike koji će svjedočiti postavljanju “kamena temeljca” potencijalnim programima koji bi trebali unaprijediti sam sport, dodao je direktor kampa.